Att foliera bilen är inte bara ett smidigt sätt att förändra bilens utseende till de bättre, det kan också vara ett smidigt sätt att nyttja bilens reklampotential. Man behöver ju inte bara ”wrappa” (wrapping är ett annat ord för foliering) med vackra färger. Man kan även wrappa bilen med företagets loggor, text eller färger som förknippas med ert företag. Låt din bil sticka ut i mängden samtidigt som du marknadsför ditt företag.

Foliering av bilar är ett tidskrävande arbete, det ställer göra krav på kvalitet, tillverkning, montering och design.

(På denna bil har vi använt Metamark Wrapvinyl och färgen Pebblegrå 20 som vi köpt från Folier.se)

foliering

Vad är helfoliering?

Att foliera eller wrappa bilen innebär enkelt sagt att man klär bilen i en självhäftande folie (i folkmun kallar man det för vinylplast) självhäftande folie är i princip detsamma som tejprullar, men med mycket hög kvalitet och enkla att forma.

Folierna har en framsida med de motiv eller färg man ska ha och baksidan består av lim. De kan tillverkas i allt från matta färger till högblanka till metallic och krom.

När man talar om bilfoliering eller car wrapping syftar man på att fordonets yttre ytor kläs i foliet. Det som är smidigt med att helfoliera bilen är att det inte räknas som en permanent förändring vilket betyder att du inte behöver rapportera detta till Transportstyrelsen.

Om man vill wrappa bilen på bästa sätt måste man se till att detaljer plockas bort från fordonet, detaljer så som emblem, lyktor, handtag, blinkers och så vidare. Detta gör att bilens skarvar minskar vilket gör att bilen kan wrappas mycket mer noggrant. Dessutom måste bilen rengöras noggrant innan den wrappas.

Hur länge håller det?

En helfoliering på bilar är faktiskt ganska hållbara, dock beror det till största del på hur den sköts om och används. Själva folieringen håller upp till 7 år. Men vårdar du inte bilen kommer livslängden att kortas avsevärt.